Βροχή τα «112», πού θα ρίξει μέχρι 50 πόντους χιόνι – Έντονα φαινόμενα sτην Αττική

Προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, από το πρωί της Πέμπτης, έφτασε πριν λίγη ώρα στα κινητά τηλέφωνα πολιτών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Νωρίτερα και ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εστάλη και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Ανατολικής Αρκαδίας, όπως και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Πυροσβεστική, όπως και η Πολιτική Προστασία, απευθύνουν ισχυρές συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

«Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο, για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός.

Έντονα φαινόμενα «επισκέπτονται» αύριο την Αττική
Σημειώνεται πως σε κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να εισέλθει σταδιακά – σύμφωνα με τους μετεωρολόγους – ολόκληρη η χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα έντονα φαινόμενα θα «επισκεφτούν» και την Αττική από αύριο, ενώ την ίδια ώρα, στα λευκά θα «ντυθούν» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αναλυτικά πολλά χιόνια θα δουν τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου από τα 600 μέτρα, η δυτική Μακεδονία, τα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, η Ευρυτανία, αλλά και τα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Σημειώνεται πως πολλές από αυτές τις περιοχές θα έχουν ακόμη και 40 με 50 πόντους φρέσκου χιονιού.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί, όμως, και για ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα και την Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες που θα έχουν διάρκεια μέχρι το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων οι νοτιάδες θα φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 8 Μποφόρ ενώ αργά κατά τη νύχτα η κακοκαιρία θα εξασθενίσει.