Βρούτσης: Ίσως διευρυνθεί το 800άρι – Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις

Αισιόδοξος και βέβαιος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμη κι αν η «ιστορία» τραβήξει περισσότερο, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς Και συντάξεις.

«Τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχουν τη μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον κίνδυνο ανεργίας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό».

Και πρόσθεσε: «Τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε τα έξης:

«Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800 ευρώ. Εάν συνεχιστεί, θα διευρυνθεί το 800άρι».