Βρούτσης: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε αναστολή που δεν δηλώθηκαν στην «ΕΡΓΑΝΗ»

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο, ωστόσο υπάρχουν 24.000 οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στην «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία τους.

Ερωτηθείς για αυτήν την κατηγορία εργαζομένων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε στο Mega ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει ταχύτητα και υπευθυνότητα απέναντι σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ήδη από την Παρασκευή πιστώνονται τα επιδόματα στους λογαριασμούς 675.000 εργαζομένους.

Το σύνολο των χρημάτων θα έχει μπει στους λογαριασμούς για όλους τους εργαζομένους σε αναστολή κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων εντός δύο – τριών ημερών, σημείωσε.

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι υπήρξαν 14.736 περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν λάθη από τις επιχειρήσεις ή τους εργαζόμενους, ωστόσο υποβλήθηκαν τροποποιητικές δηλώσεις στην «ΕΡΓΑΝΗ».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, υπάρχουν περίπου 24.000 εργαζόμενοι που εντόπισε σε διασταυρωτικές εργασίες η «ΕΡΓΑΝΗ», οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στο σύστημα ως όφειλαν τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για αυτούς τους πολίτες ώστε να υποβάλουν όσο ταχύτερα μπορούν τα στοιχεία τους και να λάβουν τα χρήματά τους ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου εφόσον αυτό καταστεί εφικτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα τους δεν θα χαθούν.

Σε ό,τι αφορά το Δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσοστό που αναλογεί στο κράτος θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου.