WhatsApp: Η αλλαγή από το 2021 στην οποία πρέπει να συμφωνήσεις αλλιώς θα χάσεις την πρόσβαση

Σε επικαιροποίηση των όρων χρήσης προχωρά για το 2021 το WhatsApp, αναγκάζοντας τους χρήστες είτε να αποδεχτούν τους νέους κανονισμούς ιδιωτικότητας είτε να χάσουν την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Αυτό δηλώνουν οι πρώτοι άνθρωποι που δοκίμασαν τη νέα εκδοχή της δημοφιλούς messaging πλατφόρμας.

Οι σαρωτικές αλλαγές θα έρθουν στις 8 Φεβρουαρίου 2021 και έχουν να κάνουν με το πώς διαχειρίζεται και επεξεργάζεται το app τα δεδομένα των χρηστών. Ο χρήστης είτε θα συμμορφωθεί με το νέο πλαίσιο λειτουργίας είτε θα διαγράψει τον λογαριασμό του.

Το WhatsApp δεν σχολίασε τους νέους κανονισμούς, κατά την πάγια τακτική του, επιβεβαίωσε ωστόσο στον Independent ότι όλοι οι χρήστες «πρέπει να συμφωνήσουν» στους νέους όρους ως τις 8 Φεβρουαρίου 2021 αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρίες στο περιβάλλον της εφαρμογής, αλλά και με το πώς αλληλεπιδρούν με τους χρήστες.

Το WhatsApp έχει δεχτεί πολλές φορές κριτική για τον τρόπο που δουλεύει, από τη στιγμή που το αγόρασε το 2014 το Facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων.

Το 2018 μάλιστα παραιτήθηκε ο ιδρυτής του, Jan Koum, από τη θέση του γενικού διευθυντή, μέσα σε άλλο ένα σκάνδαλο για την ασφάλεια των δεδομένων.

Παρά το γεγονός ότι δεν μίλησε ποτέ για τους λόγους της παραίτησής του, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το διαχειρίζεται το Facebook τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

«Αυτές τις μέρες οι εταιρίες ξέρουν πραγματικά τα πάντα για σένα, τους φίλους σου, τα ενδιαφέροντά σου και τα χρησιμοποιούν όλα αυτά για να πουλήσουν διαφημίσεις», είχε γράψει στο blog του.

Το ίδιο είχε κάνει και ο συνεργάτης του και συνιδρυτής του WhatsApp, Brian Acton, παραιτήθηκε αμέσως μετά την εξαγορά από το Facebook.

Οι δηλώσεις του στο Forbes είχαν κάνει αίσθηση: «Πούλησα την ιδιωτικότητα των χρηστών μου για ένα μεγάλο κέρδος. Έκανα μια επιλογή και έναν συμβιβασμό. Και ζω με αυτό κάθε μέρα»…

-Ad-