Ξυλοδαρμός στη Βουλή: «Μάζεψε τον ανεξάρτητο των Σπαρτιατών, για να μην έχουμε άλλα»

Τι δήλωσε αστυνομικός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου μεταξύ των βουλευτών Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου στο περιστύλιο της Βουλής.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού, που μπήκε στη μέση, για να χωρίσει τους δύο βουλευτές, ακολούθησαν τα εξής: «Βγαίνοντας από την αίθουσα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος μου είπε: “Ψηλέ, μάζεψε τον ανεξάρτητο των «Σπαρτιατών», για να μην έχουμε άλλα“. Τον ρώτησα ποιον ανεξάρτητο βουλευτή εννοεί και πριν προλάβει να μου πει βγήκε από το κοινοβούλιο ο κ. Φλώρος και τότε άρχισαν να λογομαχούν.

Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:

Φλώρος: Τι πρόβλημα έχεις μαζί μου; Πες μου!

Γραμμένος: Κάνε μας τη χάρη και φύγε από εδώ!

Φλώρος: Βρίζεις μανάδες… Μαζέψου, κοντέ!

Γραμμένος: Θα κάνω ό,τι γουστάρω. Παράτα με!»

Δείτε το βίντεο με τη μαρτυρία του αστυνομικού:

Γρίφος η τήρηση της απόστασης 50 μέτρων

Έναν γρίφο καλούνται να λύσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής αλλά και ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, που γρονθοκόπησε τον συνάδελφό του, Βασίλη Γραμμένο. Ο οξύθυμος πολιτικός, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο. Ποιος είναι αυτός; Να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον κ. Γραμμένο.

Αυτό διότι η διάσταση του μήκους της ολομέλειας είναι 35 μέτρα, ενώ το πλάτος 16 μέτρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρακτικά δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι δυο βουλευτές μέσα στην αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι αν παραβιαστεί ο όρος, τότε ο κ. Φλώρος θα έχει ποινικές συνέπειες και μπορεί ακόμη και να συλληφθεί αμέσως.