Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενα τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού – Την Τετάρτη η απολογία τους

Προσωρινά κρατούμενα μέχρι την απολογία τους την Τετάρτη θα μείνουν τα 13 μέλη του πληρώματος της ενοικιαζόμενης θαλαμηγού, τα οποία κατηγορούνται για την πυρκαγιά στην Ύδρα, που αφάνισε 300 στρέμματα δάσους και μάλιστα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Στην δύσβατη περιοχή, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, έφθασαν δια θαλάσσης δασοκομάντος και με την πολύτιμη συμβολή των εναέριων μέσων η κατάσβεση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της επομένης.

Διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας. Τόσο ο καπετάνιος και οι δύο μηχανικοί όσο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, από όπου φέρεται να προέρχονταν τα βεγγαλικά, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Εισαγγελέα Πειραιά, μετά τη σύλληψή τους το Σάββατο, από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 13 κατηγορούμενοι, μετά τον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

«Σύμφωνα με καταθέσεις οι οποίες υπάρχουν, κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες, βεγγαλικά, κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για τους 13 συλληφθέντες βασίζεται στη μαρτυρία καπετάνιου άλλου σκάφους το οποίο βρισκόταν αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Με βάση τον νέο ποινικό κώδικα η ποινή για εμπρησμό από τον οποίο προκαλείται οικολογική καταστροφή τιμωρείται με κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.