ΥΠΕΞ: Επαφές για επενδύσεις στο Άμπου Ντάμπι

Tην ώρα που πολυμελής αποστολή από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάτης, κάνει κι αυτός κύκλο συναντήσεων στο Αμπου Ντάμι.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι αν η προσέγγιση με τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αποδώσει καρπούς, με άλλα λόγια αν εκτιμούν οι ζάμπλουτοι Αραβες να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα μας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Κι επειδή φημίζονται για την επιχειρηματική τους δεινότητα, το μόνο που φοβίζει την Αθήνα είναι να μην πουν ναι σε κάποιες μεγάλες επενδύσεις και αυτές στη συνέχεια «κολλήσουν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Γι αυτό προσπαθούν να προετοιμαστούν πολύ καλά και να προτείνουν τομείς συνεργασίας όπου το αποτέλεσμα θα είναι εξασφαλισμένο.

Αν κρίνουμε, πάντως, από τις επαφές του κ.Δημητριάδη στο Αμπου Ντάμπι, οι τομείς στους οποίους φαίνεται ότι κατευθύνονται οι επενδύσεις είναι αυτοί των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αγροδιατροφής. Εξ ου και η επίσκεψη του Γραμματέα του ΥΠΕΞ στην GULFOOD, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετέχουν, ως εκθέτες, 76 ελληνικές εταιρείες.