Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2020 – Τα νέα μέτρα – Οι σπόντες των πολιτικών αρχηγών (vids)

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2020, ο πρώτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

158 υπερψήφισαν, έναντι 139 που καταψήφισαν. Στην πενθήμερη συζήτηση που διήρκεσε περίπου 50 ώρες, τοποθετήθηκαν 224 βουλευτές και 34 μέλη της κυβέρνησης.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι το 2020 ξεκινά η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, ενώ στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες και μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενώ –όπως είπε- τα κέρδη ομολόγων και θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη και κρίσιμα έργα.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/607484323354188/

Αλ.Τσίπρας: Γεμίσατε με απάτη την πολιτική ζωή – Φασιστικού τύπου βία κατά των πολιτών

“Προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/808434999594372/

Φ. Γεννηματά: Επαναφορά της 13ης σύνταξης

«Όχι στον εφησυχασμό. Εγρήγορση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συζητάμε. Ο κύκλος των παραχωρήσεων πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα δεν είναι ο αδύναμος κρίκος», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει η Ελλάδα «να στείλει, επιτέλους, ένα καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας στον Ερντογάν, στους εταίρους και συμμάχους. Ότι αν η Τουρκία τολμήσει να καταπατήσει κυριαρχικά δικαιώματα, θα απαντήσουμε δυναμικά».

Κουτσούμπας: Ψηφίζετε έναν Προϋπολογισμό που συρρικνώνει τους μισθούς

«Τα οφέλη του Προϋπολογισμού που φέρνετε στη Βουλή προς ψήφιση καρπώνεται μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Συρρικνώνετε με κάθε τρόπο τους μισθούς και μετατρέπετε τους Έλληνες εργαζόμενους στους φτωχότερους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2020.

Κυρ. Βελόπουλος: Προϊόν δημιουργικής λογιστικής το σχέδιο του προϋπολογισμού

«Προϊόν δημιουργικής λογιστικής που πατάει σε γυάλινα πόδια με πολλά επισφαλή στοιχεία και με νούμερα που δεν βγαίνουν», χαρακτήρισε, μιλώντας στη Βουλή, το σχέδιο του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και πρόσθεσε ότι είναι προορισμένος να αποτύχει «γιατί δεν έχετε σχέδιο», όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Βουλή: Η ατάκα για… μάθημα Βαρουφάκη σε Σταϊκούρα και τα επιφωνήματα (video)

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.