Υπηρεσίες ασφαλείας με εκπαιδευμένους σκύλους και στην Ελλάδα από την L-IT Security

Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος μπορεί να μυρίσει ως και 10.000 φορές περισσότερο από έναν άνθρωπο και έχει 6 φορές καλύτερη νυχτερινή όραση. Αυτά τα φυσικά χαρίσματα των σκύλων αξιοποιεί η νέα τάση στη φύλαξη και τις υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε να παρέχει πολύ υψηλότερο επίπεδο προστασίας εργοστασιακών χώρων, αποθηκών, κατοικιών και προσώπων VIP.

Ο σκύλος θα δώσει πολύ δυνατό φυσικό συναγερμό και δεν θα σταματήσει παρά μόνον αν λάβει εντολή από τον χειριστή του. Σε περίπτωση περιστατικού, ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος φύλακας μπορεί να παγώσει όταν θα του προτάξουν το όπλο ή θα εμφανιστεί ο κίνδυνος. Αντίθετα, τέτοιες καταστάσεις θέτουν σε εγρήγορση έναν σκύλο», εξηγεί ο Χριστόφορος Χριστοφόρου, επικεφαλής της L-IT Security, η οποία φέρνει πρώτη τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φύλαξης με εκπαιδευμένους σκύλους στην Ελλάδα: «Στα αναπτυγμένα ένστικτα και την εκπαίδευση του σκύλου προσθέτουμε το ανθρώπινο μυαλό του χειριστή, που είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να κατευθύνει, να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στα σήματα του σκύλου του, να κρίνει καταστάσεις και να λάβει τις αποφάσεις πριν δώσει οδηγίες στον σκύλο».

Ο κ. Χριστοφόρου και η εταιρεία του ειδικεύονται -μεταξύ άλλων- στους υπηρεσιακούς σκύλους περιπολίας, ο ίδιος είναι εκτροφέας εργασιακών σκυλιών, βέλγικων ποιμενικών, μαλινουά και γερμανικών εργασιακών και έχει 20ετή εμπειρία ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών. Η L-IT Security προμηθεύει παγκοσμίως κυβερνητικές υπηρεσίες (στρατούς, αστυνομίες, συνοριακές φυλάξεις) με σκύλους για ανίχνευση εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών, περιπολίες, καθώς και τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις και VIP) με ομάδες Κ9 (εκπαιδευμένες μονάδες χειριστών και σκυλιών περιπολίας και ανίχνευσης) για την παροχή υψηλών υπηρεσιών προστασίας. «Καμία σύγχρονη τεχνολογία δεν μπορεί να αναπληρώσει τους αισθητήρες και τις ικανότητες ενός εργασιακού σκύλου», εξηγεί ο κ. Χριστοφόρου. «Μια ομάδα Κ9 αντικαθιστά σε δύναμη 3-4 φρουρούς ασφαλείας. Πολλές φορές, σε μία φύλαξη επέρχεται η κούραση, ειδικά το βράδυ. Ο άνθρωπος καθίσταται ευάλωτος σε επιθέσεις, παρουσιάζει μειωμένα αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο και ο ίδιος και το πρόσωπο/επιχείρηση το οποίο φυλάσσει. Αυτό δεν συμβαίνει με το σκυλί. Και η παραμικρή κίνηση στην περίμετρο που αναγνωρίζει ως χώρο του, θέτει αυτόματα το σκυλί σε εγρήγορση. Άλλο πρόβλημα το βράδυ είναι η μειωμένη ανθρώπινη όραση, λόγω σκότους. Ο συνδυασμός νυχτερινής όρασης, οσμής και αναπτυγμένης ακοής του σκύλου αίρει πλήρως το πρόβλημα. Η φυσική και πνευματική κατάσταση αυτών των σκύλων είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα».

«Το κλειδί για την εξαιρετικά πετυχημένη προστασία είναι το υψηλό επίπεδο πιστοποιημένης εκπαίδευσης που παρέχει η L-IT Security στους σκύλους και τους χειριστές και, φυσικά, η προσεκτική επιλογή των ανθρώπων μας», τόνισε ο κ. Χριστοφόρου στη διάρκεια ομιλίας-επίδειξης, στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου Security Project.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ L-IT:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ-9 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ):

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΧΛΑΓΩΓΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ Κ-9 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ):

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ Κ-9 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ):

Ποια είναι η L–IT security

Η L–IT SECURITY GREECE είναι μέρος ένος αναπτυσσόμενου ευρωπαϊκού οργανισμού υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ασφαλείας, έχοντας ήδη κατακτήσει ηγετικές θέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, η Αγγλία και η Ιταλία.

Οι σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες ασφαλείας της L–IT SECURITY GREECE απόλυτα προσαρμοσμένες στις εναλλασσόμενες και απαιτητικές ανάγκες στον τομέα της υψηλού επιπέδου ασφάλειας, έχουν αδειοδοτηθεί από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, με απόλυτο σεβασμό στην Ελληνική νομοθεσία.

Όπως αναφέρει η L-IT στόχοι της είναι:

«Η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των VIP πελατών μας, είναι κύρια μέριμνα μας. Η πολύχρονη εμπειρία μας, η σφαιρική γνώση και εξειδίκευση των πρωτοπόρων τεχνογνωσιών, μας καθιστούν διαρκώς εξελισσόμενους και πρώτη καινοτόμα επιλογή στη θωράκιση της ασφάλειας. Οι πρωτοπόρες υπηρεσίες φύλαξης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και των συστημάτων ασφαλείας, προσδιορίζουν υψηλή επαγγελματική, στοχευμένη στις απαιτήσεις των πελατών μας. Η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού, των επανδρωμένων και μη, υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας, εξαλείφουν και προλαμβάνουν κινδύνους τρωτότητας, σε διάφορους τομείς όπως: πρόσωπα , εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις , οικισμούς, βιομηχανικές ζώνες, λιμενικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, νοσοκομεία, αεροδρόμια, εκδηλώσεις κ.ά. Οι αξίες μας αντικατοπτρίζονται στο διακεκομμένο τρίπτυχο λογότυπο της L-IT SECURITY και συμβολίζουν τις κατευθυντήριες αρχές της εταιρείας: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ».

Ανθρώπινο δυναμικό

Η L–IT SECURITY GREECE διαθέτει τους καλύτερους επαγγελματίες πανελλαδικά, μεριμνώντας διαρκώς για την επιμόρφωση τους και την συνεχή εκπαίδευση στις εναλλασσόμενες ανάγκες της ασφάλειας. Κάθε μέλος του προσωπικού επιλέγεται σχολαστικά, έπειτα από εξετάσεις διάκρισης Επαγγελματικής και ηθικής δεοντολογίας, Ακεραιότητας και Αξιοπιστίας, με τα περισσότερα στελέχη να προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού ή της αστυνομίας. Οι κατάλληλες τεχνογνωσίες των επαγγελματιών της L-IT, η πολυετής εμπειρία τους, οι ατομικές δεξιότητες και η εξειδίκευση της επιμόρφωσης τους από αναγνωρισμένους και εγκεκριμένους διεθνής οργανισμούς, εγγυόνται την αντιμετώπιση προκλήσεων και την επίλυση προβλημάτων.

«Αναλαμβάνουμε κάθε ξεχωριστό πρότζεκτ με απόλυτη βεβαιότητα για την ικανότητα μας σε σχέση με την διαχείριση χρόνου, προθεσμιών, πλάνων και πολλαπλών έργων καθώς και την λήψη πρωτοβουλιών αλλά και την αρμονική συνεργασία στο πλαίσιο μιας ομάδας. Κάθε στέλεχος της ομάδας διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, εργασίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. Ν. 2518/97 σε ισχύ», αναφέρει η ίδια η L-IT.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, «η L–IT SECURITY GREECE εφαρμόζει και δημιουργεί τις κατάλληλες και προηγμένες λύσεις ασφάλειας, ενισχύοντας τις απαραίτητες διεργασίες και μεθόδους για την παραγωγή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Στην L–IT SECURITY GREECE διαθέτουμε ειδικευμένες ομάδες διοίκησης και υποστήριξης φυλάξεων που διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και την τεχνογνωσία, για την κάλυψη των απαιτήσεων σας. Η ομάδα διοίκησης μας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία λύσεων και στις δραστηριότητες υποστήριξης υπηρεσιών. Ανεφοδιάζει με ένα σύνολο προληπτικών, αμυντικών και αποτρεπτικών μέτρων, ώστε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της θωρακισμένης ασφάλειας, με προηγμένες βελτιώσεις στην ποιότητα των ΕΛΙΤ υπηρεσιών της».

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση των μελών της L–IT SECURITY GREECE, είναι η βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων. Επιλέγει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της L–IT SECURITY GREECE, το οποίο αποτελεί το «μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο». Αναπτύσσει μια ομάδα που αντιπροσωπεύει και υπερβαίνει τα παγκόσμια πρότυπα του τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας, επιλέγοντας τα κορυφαία ταλέντα του κλάδου και παρέχοντάς τους προηγμένη εκπαίδευση, από διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτές στην Ελλάδα και εκτός συνόρων.

Μερικές από τις υπηρεσίες της L-IT

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η L–IT SECURITY GREECE επενδύει στις καταρτισμένες επιλεκτικές συνοδευτικές ομάδες ασφαλείας VIPs (Σ.Ο.Α.-C.P.O.), που αποτελούνται από ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας και πιστοποιημένο με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα ασφάλειας.

Τα εξειδικευμένα στελέχη των Σ.Ο.Α., καλούνται να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την διεξαγωγή της προστασίας και ασφάλειας των ΕΛΙΤ επισήμων της, στις μοναδικές ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας τους.

Οι κατάλληλες τεχνογνωσίες τους, οι στρατηγικές ικανότητες, οι ειδικές αποστολές και τα σχέδια ασφαλείας, εξαλείφουν κάθε ειδών κινδύνων και απειλών, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των ΕΛΙΤ επισήμων.

Η στοχευμένη και προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες του κάθε πελάτη VIP ασφάλεια, δημιουργεί τα πιο ανταγωνιστικά πρότυπα ασφάλειας που πραγματοποιούνται για :

  • τις επείγουσες ανάγκες
  • τον σχεδιασμό ασφάλειας κατοικίας και του χώρου εργασίας
  • τον προσεκτικό σχεδιασμό των διαδρομών και αποφυγής κινδύνων
  • την ολοκληρωμένη κατανόηση των μέτρων αντιπαρακολούθησης
  • την αναγνώριση κινδύνων
  • την σωστή πρόληψη
  • τις τεχνικές διαφυγής κ.α.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Η ασφάλεια των ΕΛΙΤ πελατών είναι πρωτεύουσα μέριμνα και ευθύνη της L–IT SECURITY GREECE και πρωτοστατεί με την υποστήριξη των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στη πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, στην εξάλειψη απειλών και στη τελειοποίηση των σχεδίων ασφαλείας για τον εκάστοτε πελάτη της.

Οι αδειοδοτούμενοι από τις αρμόδιες αρχές και επαγγελματίες χειριστές των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούν υπηρεσίες ελέγχου, επιθεωρήσεις υποδομών, εποπτεία και αντιμετώπιση εγκληματικών και κακόβουλων ενεργειών.

Τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), συνεργάζονται απόλυτα με το σύστημα και τα πλάνα ασφαλείας της L–IT SECURITY GREECE, εκτελούν προληπτικές ενέργειες και λαμβάνουν πληροφορίες από το εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού.

Σε περιπτώσεις παραβίασης της περιμέτρου, απογειώνονται εκτελώντας προκαθορισμένη διαδρομή προς το σημείο που δόθηκε σήμα, βιντεοσκοπώντας το σημείο ενδιαφέροντος ενώ ταυτόχρονα μεταδίδουν ζωντανά την εικόνα της περιοχής.

Οι ειδικές θερμικές και υπέρυθρες κάμερες, εντοπίζουν και παρακολουθούν ύποπτους σε απόλυτο σκοτάδι από ύψος ασφαλείας, επίσης εισέρχονται σε κτήρια για ανίχνευση ύποπτων και αντικειμένων, δίνοντας πανοραμική άποψη της κατάστασης στα επίγεια μέσα, ώστε να επιτευχθεί ο απόλυτος συντονισμός για μια επιτυχημένη επέμβαση και εξέλιξη της επιχείρησης.

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με την L-IT