REUTERS

Υπό πολιορκία η Γάζα: Δεκάδες νεκρά παιδιά – «Ανοιχτή σε συζητήσεις για εκεχειρία η Χαμάς»

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα φλέγεται η Γάζα, με τη Χαμάς να συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, όπου ηχούν συνεχώς οι σειρήνες.

Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί και τουλάχιστον 560 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στο Ισραήλ, με τις εικόνες από τη Γάζα να συγκλονίζουν.

Σφοδρές είναι οι επιθέσεις που εξαπολύουν και οι Ισραηλινοί κατά τις οποίες έχουν πεθάνει δεκάδες παιδιά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, είχε ανακοινώσει σχέδιο για τον «ολικό αποκλεισμό» της Λωρίδας της Γάζας.

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «ζώων», δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Ανοιχτή σε συζητήσεις για εκεχειρία η Χαμάς

Μια νεότερη εξέλιξη για τον πόλεμο στο Ισραήλ μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, αφού «έχει επιτύχει τους στόχους της».

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους» όταν ρωτήθηκε εάν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.