Υποχρεωτική χρήση μάσκας από 4 Μαΐου σε όλες τις πτήσεις του Ομίλου Lufthansa

Τη χρήση προστατευτικής μάσκας, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, σε όλες τις πτήσεις και καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού, συστήνουν στους επιβάτες τους οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa.

Επιπλέον, οι εταιρείες συστήνουν στους επιβάτες να φορούν τη μάσκα ακόμη και πριν ή μετά την πτήση στο αεροδρόμιο και όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας. Μάσκα θα φορούν υποχρεωτικά και όλα τα πληρώματα στις πτήσεις των αεροπορικών του Ομίλου που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες.

Με αυτόν τον τρόπο ο Όμιλος Lufthansa, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμορφώνεται με τις επίσημες οδηγίες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες έχει επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου σε δημόσιους χώρους.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα ενημερώσουν τους επιβάτες σχετικά με αυτή τη νέα οδηγία εκ των προτέρων, μέσω sms ή email, καθώς και μέσω των ιστοσελίδων τους. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ισχύσει αρχικά μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τρέχουσα οδηγία των αεροπορικών του Ομίλου Lufthansa να παραμένει κενή η παρακείμενη θέση στην Economy και Premium Economy θέση δεν θα ισχύει πλέον, δεδομένου ότι η χρήση μάσκας προσώπου παρέχει επαρκή προστασία για την υγεία. Παρ’όλα αυτά, δεδομένης της τρέχουσας χαμηλής πληρότητας, οι θέσεις θα δίνονται στους επιβάτες με την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση σε όλη την καμπίνα. “Η μόλυνση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους παραμένει πολύ χαμηλή και από την αρχή της πανδημίας δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό μετάδοσης στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου. Επίσης, όλα τα αεροσκάφη του Ομίλου Lufthansa διαθέτουν ύψιστης ποιότητας φίλτρα αέρα, τα οποία εγγυώνται ότι η ποιότητα του αέρα μέσα στα αεροσκάφη είναι παρόμοια με αυτή ενός χειρουργικού θαλάμου. Τέλος, στις καμπίνες ο αέρας κυκλοφορεί κάθετα αντί να διαχέεται σε όλη την καμπίνα” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ομίλου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων κατά του Εφέτη Ανακριτή για παραλείψεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρει η απολογία της 34χρονης που δολοφόνησε τον σύντροφό της – «Τον έβαλα σε μια κουβέρτα και τον έθαψα»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μόναχο: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση 24χρονου Αφγανού με αυτοκίνητο σε διαδήλωση – Δεκάδες τραυματίες
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Νεκρός 52χρονος άνδρας απο πυροβολισμό στο Ρουπάκι – Αναζητείται ο δράστης
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΔΕ μετά από καταγγελία γονέων για εγκαύματα σε βρέφος από ορό στο Νοσοκομείο του Βόλου
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν οι δύο 19χρονοι που ξυλοκόπησαν Αιγύπτιο στη Θεσσαλονίκη
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μιχαηλίδου για τον ψηφιακό εθισμό και εκφοβισμό των παιδιών: Πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να ακούμε ο ένας τον άλλον
13 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα ηττηθεί ποτέ
13 Φεβρουαρίου, 2025