Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στο «τραπέζι»

Tο γεγονός πως ο κίνδυνος για ένα 4ο κύμα της πανδημίας παραμένει ισχυρός αλλά και το γεγονός πως οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν ακόμη μεγάλα ποσοστά εμβιολιασμού ανοίγει την συζήτηση για την υποχρεωτικότητά του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ανοίγει η βεντάλια των επαγγελμάτων που μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Η συζήτηση εκτός από τους υγειονομικούς επεκτείνεται και στους εκπαιδευτικούς ή κάποιους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Πρώτοι στη λίστα παραμένουν επίσης οι αστυνομικοί και γενικά τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ένα 4ο κύμα κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο για να μην οδηγηθούμε και πάλι σε lockdown που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία.

«Φρένο» στα σενάρια για απολύσεις εργαζομένων που δεν εμβολιάζονται

Φρένο στη συζήτηση περί απολύσεων εργαζομένων που δεν εμβολιάζονται βάζει το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Να σας θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός έθεσε σαφές το πλαίσιο για το συγκεκριμένο ζήτημα» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων αλλά αναζητεί τρόπους προκειμένου να πείσει τους διστακτικούς να εμβολιαστούν και να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

-Ad-