Υποκλοπές: Εντυπωσιακό βίντεο-παρέμβαση Παπαδημούλη, με τίτλο «Η κατάντια της πατρίδας μας έχει μία υπογραφή»

Με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο, που ανέβασε στα social media, παρεμβαίνει στη συζήτηση για το δυσώδες θέμα τον υποκλοπών, ο ευρωβουλευτής, επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μια μέρα πριν τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην ελληνική Βουλή.

Το βίντεο του κ. Παπαδημούλη παραθέτει οκτώ δημοσιεύματα μεγάλων διεθνών media (New York Times, Washington Post, Le Monde, Politico, Guardian, Reuters, Euractiv και L’ Echo), που αναφέρονται -χρησιμοποιώντας διόλου κολακευτικούς για τη χώρα μας χαρακτηρισμούς- στην περιβόητη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η οποία ρίχνει βαριά τη σκιά της στην πολιτική ζωή του τόπου όλο το τελευταίο διάστημα. «Καμία κυβέρνηση δεν διέσυρε τόσο πολύ την Ελλάδα διεθνώς…», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό «να δει αυτό το βίντεο πριν την αυριανή του απολογία στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να πράξει τα δέοντα».

«Ίσως έτσι περιορίσετε, έστω και λίγο, τον διασυρμό σας και την ζημιά που προκαλείτε στο κράτος δικαίου και την διεθνή εικόνα της πατρίδας μας», προσθέτει ο ίδιος.

Αναλυτικά, στο βίντεο παρουσιάζονται τα ακόλουθα δημοσιεύματα:

New York Times (22/8/22): Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή σε όλους

Washington Post (9/8/22): Το “ελληνικό Watergate” σκάνδαλο υποκλοπών προκαλεί αναταραχή στην κυβέρνηση

Le Monde (8/8/22): Ελλάδα: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ταρακουνά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Politico (5/8/22): Στριμωγμένος ο ΠΘ Μητσοτάκης, από τις παραιτήσεις 2 ανώτατων αξιωματούχων για σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Guardian (7/8/22): Υπό πίεση ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παρακολούθηση του τηλεφώνου αντιπάλου του

Reuters (3/8/22): Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών ομολογεί την παρακολούθηση δημοσιογράφων

Euractiv (9/8/22): Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει την παραίτηση μετά από σκάνδαλο τύπου Watergate

L’ Echo (5/8/22): Η Ελλάδα βυθίζεται σε μείζονα πολιτική κρίση

«Η πρωτοφανής κατάντια της πατρίδας μας έχει μία υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει στο βίντεό του ο κ. Παπαδημούλης.