Υποψήφιος ή όχι ο Πολάκης; Η Πολιτική Γραμματεία παίρνει την τελική απόφαση

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης παραπέμπεται το θέμα της μη συμμετοχής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έπειτα από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από μέλη του “δύσκολη” εισηγήθηκε ομόφωνα την έξοδο του Π. Πολάκη από τα ψηφοδέλτια επικροτώντας ως ορθή και επιβεβλημένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα “να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας” .

Παρ’ όλα αυτά η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν έχει οριστεί ακόμη κι επίσης δεν θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβάλει κάποια “ποινή” προς τον βουλευτή Χανίων πέραν από μιας απλής επίπληξης.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία στην οποία είναι μέλος και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης είναι το όργανο εκείνο το οποίο τελικώς θα αποφασίσει για το εάν ο βουλευτής Χανίων θα πάρει ή όχι μέρος στις επερχόμενες εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης με νεότερες πάντως αναρτήσεις του στα social media αναφέρει μεταξύ άλλων πως εκείνο που προέχει είναι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δείχνοντας διάθεση να κατεβάσει τους τόνους.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

“Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη” επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι στο συνέδριο του “Πρώτου Θέματος” για την υγεία είπε ότι ο Π. Πολης “παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τον λόγο του ότι ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσοιυμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών”. Προσθέτοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει, για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, δομές αξιοκρατίας, δομές λογοδοσίας”. Πρόσθεσε επίσης πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου και έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη “δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων. Ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλο σημείο των δηλώσεών του για το ίδιο θέμα σχολίασε πως όταν κάποιος είναι υποψήφιος βουλευτής πιστεύω ότι κατεβαίνει με το σχέδιο και με τις προτάσεις του κόμματός του και “βεβαίως είναι άλλο να απαντάει σε συνεντεύξεις τις οποίες γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι είχα κάνει εγώ την ίδια μέρα και έχω καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις μου”.