Υπόθεση Φουρθιώτη: Τρίτη δικογραφία σε βάρος του παρουσιαστή

«Ντόμινο» δικογραφιών έχει προκαλέσει η υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία.

Η νέα υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ, αφορά στην προσπάθεια του να εμφανιστεί ως δημοσιογράφος, χρησιμοποιώντας -όπως καταγγέλεται- πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης με το οποίο μπορούσε να περνάει ανενόχλητος στα υπουργεία.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος καλείται να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

Στην ίδια δικογραφία θα συσχετισθεί και ο φάκελος που έφτασε αργά το μεσημέρι στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.