Υπόθεση κατασκοπείας: Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα

Έντονα αντιδρά η Άγκυρα στη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η Τουρκία -που μέχρι σήμερα τηρούσε σιγήν ιχθύος για την υπόθεση- με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καταδικάζει τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο» και κατηγορεί την Ελλάδα ότι «παραβίασε τις διατάξεις της Συνθήκης της Βιέννης» καθώς και «το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του».

«Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα ανταλλαγής κατεχόμενων εδαφών με την Ουκρανία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025