Υπόθεση Λιγνάδη: Ισχυρισμοί του τρίτου μηνυτή για πορνογραφικό υλικό – Αίτημα για άρση του απορρήτου

Αντιμέτωπος με έλεγχο για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων ενδέχεται να έρθει ο προφυλακισμένος σκηνοθετής Δημήτρης Λιγνάδης. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από την κατάθεση της τρίτης μήνυσης για βιασμό σε βάρος του.

Για την συγκεκριμένη μήνυση διενεργείται προανάκριση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκε να καταθέσει ο μηνυτής. Όμως, στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους φέρεται να του έδειξε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Έπειτα από τον ισχυρισμό αυτό, ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το εάν θα προχωρήσει σε διερεύνηση για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά συνέπεια, τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι και την αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς ενδέχεται να «φωτίσουν» και αυτή την πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης. Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος των δύο μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη, κ. Γιάννης Βλάχος φέρεται να υπέβαλλε στην ανακρίτρια νέο αίτημα με το οποίο ζητεί την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου. Σκοπός είναι η διερεύνηση των λογαριασμών του κ. Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από πασίγνωστο κωμικό

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος του πασίγνωστου πρωταγωνιστή κωμικών σειρών Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς έχει ξεκινήσει κανονικά η έρευνα γύρω από δύο καταγγελίες απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο διαφορετικών προσώπων. Ο εισαγγελέας φέρεται να έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις τόσο θυμάτων, όσο και μαρτύρων στην υπόθεση. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση αυτή, δεν θα έχει σχέση με εκείνη που ακολουθήθηκε στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς οι περιπτώσεις εκείνες αφορούσαν ανήλικα πρόσωπα, ενώ η ανακρίτρια τον είχε κρίνει επικίνδυνο να τελέσει και άλλα αδικήματα. Στην συγκεριμένη περίπτωση, με την ολοκλήρωση της έρευνας του εισαγγελέα, ενδέχεται είτε να καλέσει ως ύποπτο σε εξηγήσεις τον ηθοποιό, είτε να ασκήσει απευθείας δίωξη και να στείλει την υπόθεση στην ανάκριση.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα έχει μπει και καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα documentonews.gr και περιγράφει τρίτη περίπτωση απόπειρας βιασμού του γνωστού ηθοποιού. Ωστόσο, η καταγγελία αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής καταστεί δυνατό να καταγραφεί με επίσημο τρόπο.

-Ad-