Υπόθεση Λιγνάδη: Οι σπαρακτικές φωνές από το διαμέρισμά του

Η εισαγγελία πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις ΜΚΟ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι γείτονες του σκηνοθέτη αποκαλύπτουν στο Star ότι τον έβλεπαν συνέχεια να κυκλοφορεί με νεαρούς αλλοδαπούς στο Mεταξουργείο. Μάλιστα από το διαμέρισμα του ακούγονταν σπαρακτικές φωνές.

Μαρτυρία γείτονα
«Σε αυτό το διαμέρισμα γινόντουσαν όλα τα όργια νεαροί συνέχεια με δυνατές μουσικές χωρίς να ακούγεται του ίδιου η φωνή μόνο των παιδιών. Μία είχα ακούσει θέλω να φύγω μη με ενοχλείς δε θέλω άλλο και τα τράβαγε μέσα τα παιδιά όταν φωνάζανε και έκλεινε τις πόρτες».

Τα στόματα ανοίγουν στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο. Γυναίκα αποκαλύπτει στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα ότι δεν άφησε το παιδί της να κάνει μαθήματα με τον σκηνοθέτη.

Καταγγελίες για Λιγνάδη
Τι αποκαλύπτει ένας 25χρονος: «Προσφέρθηκε να με βοηθήσει να μου κάνει μαθήματα και μήπως μπορέσει να με προωθήσει. αν θέλεις έλα πάνω να σε βοηθήσω να κάνουμε κάποια μαθήματα επειδή βλέπω έχεις ταλέντο».

Όλοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος κυκλοφορούσε στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Παύλου. Πάντα είχε συντροφιά κάποιον ανήλικο συνήθως αλλοδαπό.

Για να δικαιολογήσει την παρουσία των νεαρών αλλοδαπών φαίνεται πως έλεγε στους γείτονες ότι είναι μαθητές από προγράμματα Μη κυβερνητικών οργανώσεων και τους έφερνε για εθελοντικά μαθήματα θέατρου.

Οι αρχές σύμφωνα με πήγες ανακάλυψαν την εμπλοκή τριών δομών ανήλικων προσφύγων. Από κάθε δομή πήγαιναν τρία, τέσσερα παιδιά για μάθημα όμως ορισμένα φαίνεται ότι αρνήθηκαν να ξανάπανε.

Ο ρόλος των ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη
Το ντόμινο άρχισε να πέφτει. Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η Εισαγγελία παρενέβη και διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα των ΜΚΟ. Μάλιστα το 2018 το εθνικό θέατρο είχε ανεβάσει παράσταση με έφηβα προσφυγόπουλα.

-Ad-