Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο νέοι κατηγορούμενοι

Στην Ευελπίδων 2 άτομα για να καταθέσουν ύστερα από ποινική δίωξη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης της αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς σήμερα το πρωί έφτασαν στην Ευελπίδων, τα δύο νέα πρόσωπα, στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, προκειμένου να απολογηθούν.

Ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων, Αλέξης Στεφανάκης μίλησε στο STAR κάνοντας σημαντικές διευκρινήσεις, από τις οποίες είναι σημαντικό να κρατήσει κανείς ότι τα δύο παιδιά δεν πήγαν αυτοβούλως να καταθέσουν κάτι αλλά κλήθηκαν έχοντας ασκηθεί εναντίον τος ποινική δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «Σήμερα έχουμε κληθεί για να πάρουμε προθεσμία. Τα παιδιά διατρανώνουν για πολλοστή φορά την αθωότητά τους. Είναι αμαρτία 10 χρόνια μετά από την υπόθεση αυτή, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις σε κάθε στάδιο ως μάρτυρες να καταλήγουν τώρα κατηγορούμενοι».

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη και ήρθε κανονική κλήση. Δεν χρειάστηκε ποτέ να έρθουμε αυτοβούλως, δεν φοβηθήκαμε ποτέ ότι θα βγει κάποιο ένταλμα σύλληψης εναντίον μας. Συνεπώς ακολουθήθηκε επακριβώς η ποινική διαδικασία. Πήραμε προθεσμία, ότι θέλει ο ανακριτής θα μας ρωτήσει και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα».

Επιπλέον, αναφορικά με την οικογένεια και τους δημοσιογράφους ο δικηγόρος εξήγησε: «Θέλω να παρακαλέσω σε ανθρώπινο επίπεδο ότι αυτή η οικογένεια και αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένοι από αυτή την υπόθεση. Η μοναδική τους σχέση με τη δικογραφία είναι το επίθετό τους. Είμαι εδώ ως ασπίδα αυτής της οικογένειας. Ό,τι θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε επί της διαδικασίας για θέματα που μπορώ να αναφέρω και να μιλήσω. Είμαι εδώ για να ενημερώσω τους δημοσιογράφους για να μην ανεβαίνουν ανακρίβειες, όπως πρόσφατα άκουσα ότι πήγαν αυτοβούλως και αυθορμήτως…».

Μάλιστα, ερωτηθείς γιατί κλήθηκαν αυτά τα παιδιά να καταθέσουν και τι είναι αυτό που άλλαξε στη δικογραφία ο δικηγόρος εξήγησε: «Τα δύο παιδιά είναι εδώ για το αδίκημα συναυτουργίας για ανθρωποκτονία και αρπαγή, ως κατηγορία αναφέρομαι πάντα. Ξέρετε τα παιδιά αυτά είχαν εξεταστεί πριν 10 χρόνια αναλυτικά. Δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο… Και αφήστε τι λέω εγώ που είμαι συνήγορός τους. Σκεφτείτε ότι και η μάνα με όσα έχει καταθέσει καταλήγουμε στο ότι δεν είναι ένοχοι».

«Δεν τα γνωρίζω ποια είναι τα νέα στοιχεία, δεν μπορώ να τα διανοηθώ. Περιμένω τη δικογραφία», διευκρίνισε ο κ. Στεφανάκης.