Υπόθεση ντράμερ: «Η κόρη μου λέει την αλήθεια – Είναι άρρωστος, έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1.000%». Με τα λόγια αυτά ο πατέρας της ανήλικης που έχει καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον ντράμερ αφηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο πώς ενημερώθηκε από την πρώην σύζυγο του για την εξομολόγηση της κόρης τους και την απόφαση τους να καταγγείλουν τον 70χρονο μουσικό.

«Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» είπε συναισθηματικά φορτισμένος επικαλούμενος τα συμπεράσματα της αστυνομικού ψυχολόγου που εξέτασε τη μικρή.

Με σπασμένη φωνή ο μάρτυρας είπε πως το παιδί ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται» κατέθεσε σημειώνοντας ότι η απάντηση της μικρής ήταν ότι ο κατηγορούμενος «πρέπει να πάει φυλακή γι αυτά που κάνει στα παιδάκια».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα, 9 χρόνια μετά , η κόρη του, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου, «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να έχει αντιδράσει.

«Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: “το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγω6να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου.” Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα» είπε ο μάρτυρας ο οποίος λίγο αργότερα χαρακτήρισε «άρρωστο» τον κατηγορούμενο καθώς «έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί».

Μάλιστα, με αφορμή την συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα η υπεράσπιση επανέφερε το αίτημα της για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του κατηγορούμενου, αίτημα για το οποίο επιφυλάχθηκε το δικαστήριο.

«Αισθάνομαι τύψεις γιατί δεν μπόρεσα νωρίτερα να αξιολογήσω την κατάσταση» είπε ο πατέρας της ανήλικης.

Ο μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις περιγραφές του παιδιού.
«Αν είχατε μια κόρη που της είχε συμβεί αυτό, θα θέλατε να μπείτε σε τέτοιες λεπτομέρειες; Δεν ήθελα και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» ξέσπασε ο πατέρας .

Το παιδί βίωσε όσα περιγράφει

Τις λεπτομέρειες όσων βίωσε εξομολογήθηκε η ανήλικη στην ψυχολόγο , αξιωματικό της αστυνομίας η οποία κατάφερε να την «ξεκλειδώσει».

Η μάρτυρας, για την οποία η υπεράσπιση έδωσε «μάχη» για να μην εξεταστεί λέγοντας ότι έχει ασυμβίβαστο, κατέθεσε πως είναι βέβαιη ότι το παιδί βίωσε όσα καταγγέλλει.

«Η σταθερότητα, η συνέπεια , το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά» είπε τονίζοντας πως έκανε συνεδρίες με το παιδί επί σειρά ετών.

Η μάρτυρας αφού μίλησε για τα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί για να βγάλει τα συμπεράσματα της σημείωσε πως διαπίστωσε στο παιδί «αγχώδη και καταθλιπτικά» χαρακτηριστικά.

Για την μάρτυρα αυτό που ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της συμπεριφοράς του κατηγορούμενου ήταν όταν εκείνος της ζήτησε να τον αγγίξει. «Αυτή ήταν η τραυματική εικόνα» ανέφερε τονίζοντας πως είναι βέβαιη πως το παιδί μιλούσε για τον κατηγορούμενο.

«Το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που την μπλόκαρε, την αναστάτωσε ήταν όταν της ζήτησε να αγγίξει το πέος του. Αυτό ήταν ίσως από τα τελευταία γεγονότα…

Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά» κατέθεσε κάνοντας παράλληλα λόγο για «σοβαρή συναισθηματική σύγχυση και μπλοκάρισμα» του παιδιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένεια και δεν μπορούσε να σκεφτεί «πονηρά» γι αυτόν.

«Μου τα είπε ξεκάθαρα»

Νωρίτερα, η μητέρα της ανήλικης λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο με δεδομένο το διαζύγιο της και τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί λόγω της διεκδίκησης της επιμέλειας των παιδιών.

Μάλιστα, πολλές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης θεωρήθηκαν εκτός ορίων με αποτέλεσμα η πρόεδρος εξοργισμένη να τις απαγορεύσει και ο εισαγγελέας να σχολιάσει «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης». Η μάρτυρας επέμεινε πως η κόρη της όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει «δεν έχει αλλάξει τα λόγια της».

«Μου τα είπε ξεκάθαρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε διακοπή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί κατ αντιπαράσταση η μητέρα με μάρτυρα που έχει κληθεί για να στηρίξει τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με την μητέρα της καταγγέλλουσας και η δική της κόρη είχε δεχθεί παρενόχληση από τον κατηγορούμενο, ωστόσο , η ίδια επέλεξε να μην προσφύγει, στη δικαιοσύνη . Το δικαστήριο, τελικά, απέρριψε το αίτημα.

-Ad-