Υπόθεση Βαλυράκη: Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση για καθυστερήσεις στην έρευνα

Μήνυση κατά του Εισαγγελέα Χαλκίδας για παράβαση καθήκοντος και διακεκριμμένη κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, καθώς υποστηρίζει ότι η έρευνα για την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού καθυστερεί.

«Τέσσερις μήνες μετά την τραγική απώλεια δεν έχει προχωρήσει τίποτα όπως θα έπρεπε» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου μιλώντας στο Star.

«Προσπαθούν να αποκρύψουν στοιχεία και δεδομένα. Έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας στο σκάφος του Σήφη, προσπαθούν να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα. Αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει, θα γίνουν και άλλες μηνύσεις προς κάθε υπεύθυνο. Στην αρχή θεωρούσα υπεύθυνους τους λιμενικούς, τους λιμενάρχες Ερέτριας και Χαλκίδας, ωστόσο είναι συνένοχος και ο εισαγγελέας Χαλκίδας» ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, «έχουν υπάρξει δύο μάρτυρες, ο τελευταίος έδωσε και κατάθεση πριν από ένα μήνα στη ΓΑΔΑ, δίνοντας τα ονόματα των δραστών και ενώ τη δεύτερη ημέρα έπρεπε ο εισαγγελέας να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά συγκεκριμένων ατόμων, δεν έχει καν καλέσει τα άτομα αυτά για να τους ρωτήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται».

«Πρέπει να φύγει ο φάκελος από τους λιμενικούς και τον εισαγγελέα Χαλκίδας, δεν μπορούμε να αναδείξουμε κανένα στοιχείο ηλεκτρονικό, χάνονται όλα» υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου.