Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας – Προφυλακίστηκε ο προπονητής

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 38χρονος προπονητής κατηγορούμενος για τον βιασμό της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, με ομόφωνη γνώμη, έκριναν προφυλακιστέο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος.

«Την αγαπάω ακόμα». Πάνω σε αυτή τη δήλωση ξεδίπλωσε την υπερασπιστική του γραμμή, ενώπιον της ανακρίτριας, ο 38χρονος. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται, μέσω της τετράωρης απολογίας του, να κάλεσε την 21χρονη σήμερα αθλήτρια που τον κατήγγειλε για βιασμό «να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ.»

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε το νεαρό κορίτσι. «Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε.» φέρεται να είπε και απευθυνόμενος στην ανακρίτρια συμπλήρωσε: « Να με στείλετε στη φυλακή, όμως, να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια.»

Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να έκανε λόγο για συναίνεση της ανήλικης αθλήτριας τοποθετώντας τα γεγονότα, περίπου, ένα χρόνο αργότερα απ ότι εκείνη τα περιγράφει στην καταγγελία της. Ωστόσο, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι όσον αφορά στην ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου είτε οι πράξεις που του καταλογίζονται έγιναν ενώ η ανήλικη ήταν 12 είτε 13 ετών, αυτή παραμένει ίδια για εκείνον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες για τις καταγγελίες των ομοσπονδιών κωπηλασίας και πάλης, που εστάλησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και έχουν ανατεθεί στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιντζογλου.

-Ad-