Υπουργέ, εσύ είσαι; (pic)

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε: «Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ποιος είναι, όμως, ο κ. Παναγιωτόπουλος; Είναι εκείνους που λίγους μήνες πριν, στις 22 Ιανουαρίου 2019, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας, είχε χαρακτηρίσει άθλια τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται να κάνει τα χατίρια των ισχυρών της διεθνούς σκηνής οι οποίοι θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ».

Επίσης, ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν δίστασε να «διαφημίσει» τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.