Ζ. Ζάεφ: Μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν τηρούν τη Συμφωνία

Επίθεση στα μέλη του VMRO-DPMNE που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και στα στελέχη του κόμματος που δεν σέβονται το Σύνταγμα, εξαπέλυσε σήμερα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev.

Δεν έχω προκαταλήψεις, οι απόψεις τους είναι τέτοιες, που δεν σέβονται το Σύνταγμα, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο κράτος να αγνοεί το Σύνταγμα, δήλωσε ο αρχηγός του SDSM Zoran Zaev.

Η Ελλάδα σήμερα είναι ο ισχυρός υποστηρικτής μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν θα ήθελα καμία πρόκληση, καμία κίνηση, καμία απειλή, για να ξανακάνουμε εχθρούς από την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, στη σημερινή συνέντευξη τύπου του SDSM.

Είμαστε φίλοι, μέσω αυτής της φιλίας, η υποστήριξη είναι μόνο ένα, από τα πράγματα που παίρνουμε. Παίρνουμε στην οικονομία, παίρνουμε στην ευημερία, παίρνουμε στην συνεργασία σε όλους τους δυνατούς τομείς.

Η απειλή για μένα έχει εκλείψει, επειδή το VMRO-DPMNE δεν είναι μόνο το VMRO-DPMNE ως πολιτικό κόμμα, σήμερα είναι ενσωματωμένο στα υψηλότερα κρατικά θεσμικά όργανα. Βλέπετε ότι έχουμε υπουργούς που δεν χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας, συνέχισε ο Zaev.

«Πώς μπορούμε να περιμένουμε κάποιος να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, όταν ένα κυβερνών κόμμα, μέσω των υποψηφίων και των σημερινών υπουργών του, δεν σέβεται το Σύνταγμα και τις απειλές στο κράτος;», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ/

Πηγή: ibna.gr