Ζαχαριάδης για την ήττα Μπακογιάννη: «Κανείς δεν είναι άτρωτος»

Για τα αποτελέσματα εκλογών σε δήμους και περιφέρειες και τη μεγάλη νίκη – ανατροπή του Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων, μίλησε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης, αρχικά είπε: «Μεγάλος νικητής είναι ο Χάρης Δούκας. Αν για κάτι είμαι χαρούμενος, είναι που τον ψήφισα στον β’ γύρο εκλογών και κέρδισε».

Για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας σχολίασε: «Κερδισμένη καταρχήν είναι η πόλη. Εμείς ξεκινώντας είχαμε πει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος και πρέπει να φύγει. Χαιρόμαστε που κέρδισε ένας άνθρωπος που έχουμε κοντινές θέσεις και κοινά προγράμματα. Το κρίσιμο είναι να κάνουμε τα πέντε επόμενα χρόνια μία Αθήνα καλύτερη».

Στην κριτική ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έφερε τελικά, κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης: «Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μία αντίφαση εδώ πέρα, δηλαδή για τους κομματικούς σχηματισμούς ποια είναι η σειρά; Αυτό που είδαμε στην περιφέρεια της Αθήνας ή αυτό που είδαμε στον δήμο της Αθήνας; Μην ”χαμηλώνουμε” το θέμα. Εδώ υπάρχει ένα στοίχημα, με προοδευτική διοίκηση η πόλη να πετύχει».

Και πρόσθεσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική υπόθεση, έτσι την αντιμετώπιζε η ΝΔ κι έχασε».

Σχετικά για την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε: «Είναι ένα ευρύτερο σήμα μίας αλαζονικής συμπεριφοράς. Και είναι κι ένα σήμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και αήττητος. Αυτό που φαντάζει σχεδόν αδύνατο μπορεί να είναι εφικτό με συνεργασίες και σχέδιο».

Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και στις ευρωεκλογές; «Στις ευρωπαϊκές εκλογές έχουμε μονή καταγραφή. Πρέπει ο καθένας να ορίσει τον πολιτικό του αντίπαλο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρ. Καμπανός: «Ζούμε ένα κακό όνειρο- Γίνονται βήματα αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε από τη μία στιγμή στην άλλη κοινωνία αγγέλων»
2 Φεβρουαρίου, 2025
Βαρθολομαίος: Ο Αναστάσιος έγινε η ασάλευτη πέτρα της Εκκλησίας της Αλβανίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Εγκεφαλικά νεκρός ο 3χρονος Άγγελος – Επιθυμία της γιαγιάς να γίνει δωρεά των οργάνων του
2 Φεβρουαρίου, 2025
Τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού για περίπτωση ανάγκης σε Σαντορίνη και Αμοργό
2 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Τσακλόγλου: Θα αυξήσουμε το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ΑμεΑ, νέων, γυναικών και ατόμων μεγάλης ηλικίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Στην τελική ευθεία η ψηφιακή διασταύρωση εγκυρότητας εγγράφων Ελλάδας και Κύπρου – Την Τρίτη η συνάντηση Παπαστεργίου-Δαμιανού
2 Φεβρουαρίου, 2025
Άκης Σκέρτσος: Η Θεσσαλονίκη κερδίζει το στοίχημα της διπλής σύγκλισης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς παρουσίασε το Ιράν
2 Φεβρουαρίου, 2025
Αχαΐα: Νεκρός κτηνοτρόφος από ηλεκτροπληξία
2 Φεβρουαρίου, 2025