Ζαχαριάδης: Λάθος οι αναφορές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα – Να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Για το ζήτημα στο οποίο διαφωνεί που οδήγησε να μην ψηφίσει την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για την Κεντρική Επιτροπή και τις αναφορές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης ήταν ένας από τους «7» που καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Ειδικότερα, καταψήφισαν οι: Ολγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ελένη Συμεωνίδου.

ADVERTISING

Ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε πως «υπάρχει μια εισήγηση για την κεντρική επιτροπή και υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις, πχ λέει σε ένα σημείο ότι το αποτέλεσμα (των εκλογών) δεδομένων των συνθηκών ήταν ικανοποιητικό, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών ήταν αρνητικό, συν του ότι κατά την γνώμη μου έχει δημιουργηθεί ένα δύσκολο κλίμα το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεραστεί και μέσα στην κεντρική επιτροπή».

«Έχω μια διαφορετική απόχρωση στο ζήτημα της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος», διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όπως είπε και στην πολιτική γραμματεία είναι λάθος η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναρτήσεις του στο facebook για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει τραυματίσει τη βάση της παράταξης και πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος έχει δημιουργηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ένα βαρύ κλίμα μετά τις εκλογές «με όλες αυτές τις ιστορίες με τα δήθεν μαύρα ταμεία και την Αυγή».

«Σε αυτό το κόμμα είμαι 25 χρόνια και έχω τη γνώμη μου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι συνεδρίασαν μετά από 6 μήνες όλοι το αποτιμήσαν θετικά και πως ίσως αυτό από την πλευρά της ηγεσίας να είναι μια έμπρακτη αναγνώριση του λάθους που έγινε να πάνε στις εκλογές χωρίς να συνεδριάζουν, ενώ σημείωσε πως όρισαν και για την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα συνεδρίες.

«Αν μπούμε σε μία κανονικότητα συνεδριάσεων και συναποφάσεων έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε κάποια πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Τόνισε πως στόχος είναι να βάλουν το κόμμα σε ανάταξη.

Ερωτηθείς αν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η εκλεγμένη ηγεσία του κόμματός μας και εμείς στηρίζουμε το κόμμα μας και συνεργαζόμαστε με όλη την ηγεσία προκειμένου να δυναμώσει το κόμμα».

Για το θέμα της Αυγής, ανέφερε πως είναι μία δύσκολη συνθήκη και πως επίσης είχαν καταθέσει διάφοροι όπως είπε τη διαφωνία τους για τον τρόπο που έγινε.