Ζακ Κωστόπουλος: Την Πέμπτη η εισαγγελική πρόταση

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη στο Εφετείο για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη θα αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων που σήμερα απολογούμενοι έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

Ο κατηγορούμενος μεσίτης ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να βοηθήσει τον άτυχο Ζακ και στράφηκε στην οικογένεια του που παρακολουθούσε στο ακροατήριο λέγοντας: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…».

«Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Η αδικία η δική μου, δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν» ανέφερε απευθυνόμενος στους δικαστές.

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανέφερε πως στεναχωρήθηκε όταν έμαθε για το θάνατο του Ζακ.

«Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει» σημείωσε κάνοντας παράλληλα λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες επιμένοντας πως ο ίδιος κλωτσούσε στον αέρα και όχι το Ζακ Κωστόπουλο.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερωσω την έξοδο» περιέγραψε και ισχυρίστηκε ότι του φώναξε «κάτσε μέσα» και κλώτσησε στον αέρα για να τον αποτρέψει να βγει. «Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο».

Στην ερώτηση τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να εμπλακεί ο κατηγορούμενος απάντησε : «Το ένστικτο του αλτρουισμού …».

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης με τη σειρά του , στην απολογία του υποστήριξε ότι παρασύρθηκε και έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας την καταστροφή της περιουσίας του. Μάλιστα , ισχυρίστηκε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε αιμόφυρτος στο δρόμο, ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του δεν τον χτύπησαν καθόλου.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ο άτυχος Ζακ κρατούσε μαχαίρι και έκανε ζημιές στο μαγαζί του και στη συνέχεια προσπάθησε να σπάσει με έναν πυροσβεστήρα το τζάμι. «Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» είπε και συμπλήρωσε ότι τον κλώτσησε μόνο 2-3 φορές. «Δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται…

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δεν διατηρήσατε τη ψυχραιμία σας για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πώς ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.