Ζάκερμπεργκ: «Αλλάζουν όλα στο facebook και ας τσαντίσουμε κόσμο»

Σε μία σειρά από αλλαγές σε ό,τι αφορά την ελεύθερη έκφραση και τις μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook, θα προχωρήσει η εταιρία του Mαρκ Ζάκερμπεργκ «ακόμα και αν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις», όπως δηλώνει ο ίδιος.

«Αυτή θα αποτελέσει μια νέα προσέγγιση και πρόκειται να τσατίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά μας προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε γιατί να μη δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο;» είπε ο CEO του Facebook, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα σκοπός της εταιρείας του ήταν να μη γίνει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «προσβλητικό».

«Καλούμαστε συνεχώς και με ραγδαία επιταχυνόμενο ρυθμό να λογοκρίνουμε υλικό ποικίλου περιεχομένου» είπε Ζάκερμπεργκ, ενώ αναγνώρισε ότι ευθύνη της εταιρείας του είναι να απαλλάξει την πλατφόρμα του από οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία και, γενικά, με τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, όπως εκδηλώσεις βίας, περιστατικά παιδικής κακοποίησης κ.ά.

«Θα κατεβάζουμε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένα όριο, μια κόκκινη γραμμή» συμπλήρωσε ο επιχειρηματικός ηγέτης. Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της κρυπτογράφησης, ένα θέμα για το οποίο έγινε πολλή συζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ
16 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ! 61χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι του – Κρεμάστηκε από κουρτινόξυλο
16 Μαρτίου, 2025
Γνωστός Κρητικός λυράρης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ.
16 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά την Δευτέρα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
16 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Θερμά συλλυπητήρια στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει
16 Μαρτίου, 2025
Μαρινέλλα: «Βελτιώνεται η ομιλία της, η αποκατάσταση θέλει χρόνο»
16 Μαρτίου, 2025
Ιράν προς ΗΠΑ: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υπαγορεύετε την εξωτερική μας πολιτική»
16 Μαρτίου, 2025