Ζάκερμπεργκ: «Αλλάζουν όλα στο facebook και ας τσαντίσουμε κόσμο»

Σε μία σειρά από αλλαγές σε ό,τι αφορά την ελεύθερη έκφραση και τις μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook, θα προχωρήσει η εταιρία του Mαρκ Ζάκερμπεργκ «ακόμα και αν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις», όπως δηλώνει ο ίδιος.

«Αυτή θα αποτελέσει μια νέα προσέγγιση και πρόκειται να τσατίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά μας προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε γιατί να μη δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο;» είπε ο CEO του Facebook, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα σκοπός της εταιρείας του ήταν να μη γίνει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «προσβλητικό».

«Καλούμαστε συνεχώς και με ραγδαία επιταχυνόμενο ρυθμό να λογοκρίνουμε υλικό ποικίλου περιεχομένου» είπε Ζάκερμπεργκ, ενώ αναγνώρισε ότι ευθύνη της εταιρείας του είναι να απαλλάξει την πλατφόρμα του από οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία και, γενικά, με τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, όπως εκδηλώσεις βίας, περιστατικά παιδικής κακοποίησης κ.ά.

«Θα κατεβάζουμε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένα όριο, μια κόκκινη γραμμή» συμπλήρωσε ο επιχειρηματικός ηγέτης. Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της κρυπτογράφησης, ένα θέμα για το οποίο έγινε πολλή συζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες.