Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει υποστεί στην Ουκρανία ήττες, που δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ρωσία έχει υποστεί πολλές απώλειες στο πόλεμο με την Ουκρανία και ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ήττες της, από όλες τις πολεμικές συγκρούσεις που είχε λάβει μέρος στο παρελθόν.

«Τα στρατεύματα κατοχής έχουν υποστεί ήδη τέτοιες ήττες, τις οποίες η Ρωσία έχει να δει δεκάδες χρόνια σε διάφορους πολέμους. Δηλητηριασμένοι από την κρατική προπαγάνδα, πολλοί Ρώσοι απλά δεν το συνειδητοποιούν αυτό», είπε χαρακτηριστικά στην Ημέρας μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας.

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι «οι Ρώσοι δεν θέλουν να δουν πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους με διάφορες έννοιες της λέξης. Άνθρωποι, οικονομία, πολιτισμός, μέλλον. Όμως η ζωή θα τους υποχρεώσει να αισθανθούν αυτές τις απώλειες».

Ακόμη, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το 1944 εκτόπισαν τους Τατάρους της Κριμαίας από τη γη τους, και «οι τότε τύραννοι του λαού ήταν πεπεισμένοι ότι κανένας από τους εκτοπισμένους δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Κριμαία».

«Σήμερα επιχειρώντας να καταλάβουν την Ουκρανία και να καταστρέψουν την ζωή μας, οι σημερινοί τύραννοι του λαού, ήταν επίσης πεπεισμένοι ότι θα τα πετύχουν όλα και ότι εμείς τάχα δεν θα αντέξουμε. Αντέξαμε όμως και αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Και επιστρέφουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

-Ad-