Ζέστη το Σαββατοκύριακο, τι καιρός αναμένεται τη νέα εβδομάδα – Διαφωνία μετεωρολόγων για την αφρικανική σκόνη

Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο, με την επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας να μην είναι, πάντως, ξεκάθαρη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Meteo που αναφέρθηκαν χθες.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο σε ανάρτησή του για νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης.

«Με τον βοριά να μας προστατεύει από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας και μέχρι τα μέσα αυτής να μεταφέρει αρκετά μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης οι οποίες θα φτάνουν στην επιφάνεια του εδάφους από υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και σαν λασποβροχές.

Στον πρώτο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βαρομετρικών συστημάτων μαζί και με τα προβλεπόμενα χιλιοστά βροχής ανά εξάωρο, ενώ στον δεύτερο την πορεία – εξέλιξη της αφρικανικής σκόνης», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ διερωτήθηκε: «Ποια σκόνη;». «Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus , αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Η μεταφορά σκόνης πρέπει να προβάλλεται μόνο όταν οι συγκεντρώσεις είναι μεγάλες και κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του.