Τι ανάφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την ένταση που επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.
Την δική της εκδοχή έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, όταν εισέβαλε στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου ζητούσε να τοποθετηθεί και δεν επέτρεπε να συνεχιστεί η συνεδρίαση, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε στην πρωινή εκπομπή πως είχε δικαίωμα να συμμετέχει και να πάρει τον λόγο, παρά το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής, επειδή είναι νομική εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «στην Επιτροπή είχα δικαίωμα και να παρευρεθώ και να πάρω το λόγο. Ο κανονισμός προβλέπει ότι και μη μέλη της επιτροπής παίρνουν το λόγο με τη συναίνεση των υπολοίπων, κάτι που δεν έγινε, ωστόσο στην Επιτροπή μπορούσα να παραστώ και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως αντικαταστάτρια της βουλευτίνας μας που είναι μέλος».
«Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή είχε σκοπό να αποτρέψει την συγκάλυψη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη, με τους βουλευτές της να έχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καθώς συγκαλύπτουν την τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι κατά την άποψη του κόμματός της υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με τη δικογραφία.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι καλώς γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή, καθώς παράγεται αποτέλεσμα, ενώ σημείωσε ότι «Θα πάω τώρα στον Εφέτη ειδικό ανακριτή στη Λάρισα για να καταθέσω όλο το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής» και πρόσθεσε ότι πρέπει να συγκροτηθεί και Προανακριτική Επιτροπή για το δυστύχημα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών από όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής, όταν τη Δευτέρα κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη εισήλθε στην αίθουσα ζητώντας να τοποθετηθεί, παρά το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί από μέλος της και είναι νομική εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων. Η συνεδρίαση διεκόπη και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επέμενε να παραμένει στην αίθουσα και να ζητά την τοποθέτησή της.