Ζόραν Ζάεφ: Κάλεσμα για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία

Με έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να εντείνει τις επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα του, ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ «Thessaloniki Summit» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο δείπνο και παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ζόραν Ζάεφ -σύμφωνα με το ΑΠΕ- διαβεβαίωσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες και γενικότερα τους Έλληνες επενδυτές, ότι η χώρα του, εγγυάται σήμερα όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων τους.

Ο κ. Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνησή του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την οικονομία.

Και αυτές οι μεταρρυθμίσεις διευκολύνουν το έργο των επενδυτών, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της οικονομίας οικοδομείται και η φιλία μεταξύ των γειτόνων.

Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα τα όσα είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπόικο Μπορίσοφ από το ίδιο βήμα, ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας του μετά το γαλλικό βέτο, απευθύνθηκε στους δυο ομολόγους τους σε συναισθηματικούς τόνους. «Μην μας αφήσετε πίσω. Εσείς είστε οι ηγέτες της περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπάρχει μόνο μία οδός κι αυτή είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Η πραγματική ελπίδα για τα Δυτικά Βαλκάνια, πρόσθεσε, «ήρθε από την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουμε στην ίδια τροχιά, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Η συμπαράσταση των γειτόνων μας, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Στη χώρα μου υπήρξε απογοήτευση από την απόφαση της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου. Σήμερα, όμως, εδώ στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή μου με τους δυο πρωθυπουργούς πήρα θάρρος να προχωρήσω» υπογράμμισε.

Ο Ζόραν Ζάεφ διανυκτέρευσε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια λέγοντας πως έχει πολλές και μακροχρόνιες φιλίες και σήμερα θα επιστρέψει στα Σκόπια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025