Γάζα: Νεκρός Παλαιστίνιος εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Γαντ από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ένας 28 ετών Παλαιστίνιος, εικονολήπτης και δημοσιογράφος του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Γαντ, το οποίο έχει έδρα το Κάιρο, άφησε την τελευταία του πνοή χθες Κυριακή 14/1 ανακοίνωσε το δίκτυο, αποδίδοντας τον θάνατό του σε πλήγμα του ισραηλινού στρατού.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο εικονολήπτης του Αλ Γαντ Γιάζαν αλ Ζουαΐντι δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά» ενώ βρισκόταν «στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε μέσω X (του πρώην Twitter) το τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από τον νεαρό εικονολήπτη και δημοσιογράφο, τουλάχιστον 82 άλλοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των ΜΜΕ, στη μεγάλη πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Την περασμένη Δευτέρα, ο ΟΗΕ δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για αυτόν τον «υψηλό απολογισμό».

Την περασμένη Τρίτη, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) δήλωσε από την πλευρά του πως τα εγκλήματα σε βάρος δημοσιογράφων συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα που διενεργεί για εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στον Βόλο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Mεγάλη συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Κάναμε τη δουλειά μας σαν να ήταν τα παιδιά μας στο τρένο»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: «Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Εικόνες από την συγκέντρωση στην Καβάλα
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Στο Σύνταγμα η Μαρία Καρυστιανού – Την χειροκρότησαν οι πάντες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Δύο χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη: Δεκάδες συγκεντρώσεις – Live όλες οι εξελίξεις
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στα Χανιά
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων στον τόπο του δυστυχήματος – Σπαρακτικές εικόνες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση της Καλαμάτας
28 Φεβρουαρίου, 2025