Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της κυρίας Ελ. Ζαρούλια, τέως βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του υποδίκου επικεφαλής του κόμματος Β. Μιχαλολιάκου, και μάλιστα λίγες μόλις μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια. Όσο για το χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.
Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό Φύλλο 811 (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έχει ως εξής:
«Με την υπ ́ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ ́ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β ́, Α ́ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥ- ΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν. 4354/2015 (Α ́ 176), όπως ισχύει».