Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο νεαρός που έριξε κάτω τον αστυνομικό

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (10.03) ο νεαρός που έριξε κάτω από την μηχανή αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα περίπου 30 ετών και Ελληνο-Ιρακινό.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του νεαρού, που συνελήφθη -πρώτος χρονικά- στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στα επεισόδια και στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

O 22χρονος που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα 15 άτομα,, σύμφωνα με το Mega, είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του μέσα στην περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι σφοδρές συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία και κοντά στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ.

Αστυνομικός το συνέλεξε και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί. Όπως και έγινε. Το πρωί της Τετάρτης 10/3 ο νεαρός πήγε στο τμήμα όπου και αναζήτησε το πορτοφόλι του.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια και συνελήφθη.

Οι υπόλοιπες διώξεις

Η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.

Στους υπόλοιπους δεκαπέντε συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για πέντε πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι επτά από τους δεκαπέντε είναι κάτω των 18 ετών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.