Φωτιές – Συγκλονιστικές εικόνες – Οι κάτοικοι γύρισαν πίσω και μετρούν τις πληγές τους

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη Βόρεια Εύβοια, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια.

Ωστόσο, μετά από 9 μέρες οι κάτοικοι κατάφεραν να κοιμηθούν ήσυχοι, γιατί δεν υπήρχαν ενεργά πύρινα μέτωπα.
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές, ενώ οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν σιγά σιγά στα χωριά τους.

«Περάσαμε πολύ δύσκολα, εφιαλτικά. Το σπίτι σώθηκε από μόνο του, εμείς δεν ήμασταν εδώ. Φύγαμε νύχτα. Η φωτιά έκαψε κάποια σπίτια. 20 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Γυρίσαμε πίσω για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε, δεν νομίζω ότι θα συνέλθουμε ποτέ», δήλωσε στη κάμερα του ΜΕGA κάτοικος της Κοκκινομηλιάς.

Η βορειοανατολική Αττική μετράει τις πληγές της – Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.
Η κάμερα του Mega βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη όπου οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στην περιοχή από εχτές, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, καθώς μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος της περιοχής εξακολουθεί να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως εκτιμούν από το ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να αποκατασταθεί συνολικά η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Η υδροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, συνεχίζοντας την καταγραφή των ζημιών.

Η περιοχή είναι γεμάτη και με αφίσες χαμένων ζώων, με τους ιδιοκτήτες τους να δίνουν τα στοιχεία τους ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος έχει κάποια πληροφορία.

Στο σημείο είναι ακόμα έντονη η παρουσία πυροσβεστών, καθώς ο φόβος των αναζωπυρώσεων δεν έχει σταματήσει. Παράλληλα, γίνεται αυστηρός έλεγχος για όσους επιθυμούν να μπουν στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λεηλασιών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025