Φωτιές – Νέα πυρά από την αντιπολίτευση κατά Χρυσοχοΐδη & μέτρων στήριξης

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες των καταστροφικών πυρκαγιών, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά ότι λειτουργεί και ως πυροσβέστης και ως επιτελικός για τον συντονισμό, μετά τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εξαφανισμένος.

Με αιχμηρό ύφος απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτηρίζει εξαφανισμένο.

«Αναρωτιόμαστε συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντά του; Συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού; Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι την ώρα της κρίσης και ενώ ακόμη τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, το ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος να έχει μείνει εντελώς ακυβέρνητο…», ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών», ήταν η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη.

Γρήγορες διαδικασίες αποζημίωσης και ενίσχυσης των πληγέντων προεξοφλεί η κυβερνητική εκπρόσωπος παραπέμποντας και στα όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

«Πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα και θα γίνουν όλα γρήγορα. Ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξειδικεύτηκε χθες από τους αρμόδιους υπουργούς», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Σκληρή κριτική στα μέτρα στήριξης ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς τα ανεπαρκή.

«Ένας άνθρωπος που έχασε τους κόπους μιας ζωής μπορεί να βρεθεί να χρωστάει και 30χιλ στο κράτος. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά, δεν επιθυμούν να σταματήσουν την καταστροφή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελπίδα θα φυτρώσει στα καμένα με την προσπάθεια, τη συνεννόηση και τη συνεισφορά όλων μας. Η αλαζονεία της θεωρίας του δήθεν επιτελικού κράτους και της ενός ανδρός αρχής κάηκε», λέει το ΚΙΝΑΛ.

«Ρίχνουν το λαό, που κάηκαν τα σπίτια του, στα ‘νύχια’ των τραπεζών, επιχειρούν να υποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια του, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες, εισάγοντας διάφορους ‘κόφτες’», τονίζει το ΚΚΕ.