Φωτιές – Συγκλονιστικές εικόνες – Οι κάτοικοι γύρισαν πίσω και μετρούν τις πληγές τους

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη Βόρεια Εύβοια, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια.

Ωστόσο, μετά από 9 μέρες οι κάτοικοι κατάφεραν να κοιμηθούν ήσυχοι, γιατί δεν υπήρχαν ενεργά πύρινα μέτωπα.
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές, ενώ οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν σιγά σιγά στα χωριά τους.

«Περάσαμε πολύ δύσκολα, εφιαλτικά. Το σπίτι σώθηκε από μόνο του, εμείς δεν ήμασταν εδώ. Φύγαμε νύχτα. Η φωτιά έκαψε κάποια σπίτια. 20 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Γυρίσαμε πίσω για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε, δεν νομίζω ότι θα συνέλθουμε ποτέ», δήλωσε στη κάμερα του ΜΕGA κάτοικος της Κοκκινομηλιάς.

Η βορειοανατολική Αττική μετράει τις πληγές της – Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.
Η κάμερα του Mega βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη όπου οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στην περιοχή από εχτές, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, καθώς μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος της περιοχής εξακολουθεί να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως εκτιμούν από το ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να αποκατασταθεί συνολικά η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Η υδροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, συνεχίζοντας την καταγραφή των ζημιών.

Η περιοχή είναι γεμάτη και με αφίσες χαμένων ζώων, με τους ιδιοκτήτες τους να δίνουν τα στοιχεία τους ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος έχει κάποια πληροφορία.

Στο σημείο είναι ακόμα έντονη η παρουσία πυροσβεστών, καθώς ο φόβος των αναζωπυρώσεων δεν έχει σταματήσει. Παράλληλα, γίνεται αυστηρός έλεγχος για όσους επιθυμούν να μπουν στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λεηλασιών.