Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος αναφέρει στο Twitter «μπράβοι» προσπάθησαν να διακόψουν τη θεατρική του παράσταση.
Πιο συγκεκριμένα η παράσταση διακόπηκε από μπράβους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα social media, αλλά και από τον ίδιο τον Ζαραλίκο.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, μέσα σε αυτή την ομάδα θεατών είναι η Σάσα Σταμάτη, ενώ αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για «ντου» μετά από αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη!
Στις ερασιτεχνικές λήψεις από τους θεατές της παράστασης, φαίνεται η εξέλιξη του επεισοδίου, με το κοινό να μπαίνει ασπίδα μπροστά στον Ζαραλίκο, ενώ ακούμε μεταξύ άλλων τον ηθοποιό να απαντά στους «θιγμένους»: «δεν είμαι φίλος του Μελισσανίδη».
Ολόκληρο το βίντεο απο το ντου της Σταμάτη με τους μπράβους οταν ο @zaralikos αναφέρθηκε στον Μαρινακη. Γιατί τα κατοικίδια απαγορεύουν την Ελευθέρια του λόγου#ζαραλικος #σταματη #μαρινακη #σασασταματη #μαρινακης pic.twitter.com/YrvHqiKAXN
— Angelos Sr (@saggelos) December 3, 2021
Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Ζαραλίκος:
Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια
— Χριστοφ. Ζαραλικος (@zaralikos) December 2, 2021
Πολιτικές αντιδράσεις
Πολιτικές προεκτάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το σοβαρό επεισόδιο με τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη Σάσα Σταμάτη και ομάδα ατόμων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να παίρνει θέση.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και της σάτιρας.
«Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας.
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) December 3, 2021
Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ανέφερε ότι η διακοπή της παράστασης είναι «ντροπιαστική και επικίνδυνη» και «σημάδι παρακμής».
«Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν» σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.
Η διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου όπως και κάθε παράστασης είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη. Άλλο ένα σημάδι παρακμής. Η καθεστωτική νοοτροπία απο τους υποκινητές των επεισοδίων δεν είναι ανεκτή. Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν.
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) December 3, 2021
Σάλος στο twitter με το «ντου» στην παράσταση
Tο επεισόδιο φαίνεται ότι έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση στο Twitter το πρωί της Παρασκευής, με τα hashtags #ζαραλίκος και #Σταμάτη να βρίσκονται στην κορυφή των ελληνικών trends.
Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος στην παράσταση και ποιοι είναι οι άντρες που τη συνόδευαν.
#ζαραλικος Βίαιες διακοπές θεατρ. παραστάσεων έχουν κάνει Βενιζελικοί (1931), "Χίτες" ('45), ΕΚΟΦίτες ('65), "Χρυσαυγίτες" (2012), κλπ. Πάντα, για "την τιμή" πολιτικών, κυβερνήσεων, ή θρησκειών. Δεν θυμάμαι "ντου", επειδή σάτιρα στόχευσε σε έναν επιχειρηματία. Νέο level;
— Διονύσης Ελευθεράτος (@EleftheratosD) December 3, 2021
1) ποια είναι αυτή;
2) είχε μπράβους μαζί της; Αυτή κυκλοφορεί με μπράβους δλδ πάντα μαζί της ή σήμερα "έτυχε";
3) τόσο "άνετη" να σηκωθεί να διακόψει την παράσταση; Τόσες πλάτες; Αυθόρμητη; show προσχεδιασμένο; Εγώ ξέρω αν διαφωνείς φεύγεις ή δεν πας από την αρχή…#ζαραλικος— τρεις_τελίτσες… (@3telitses) December 3, 2021
Η #Σταματη πήγε με μπράβους να σταματήσει τον #ζαραλικος γιατί της το είπε ο πνευματικός της
— Ζουλουμαν (@zoulou1988) December 3, 2021
Εμετός και αηδία, χούντα και δυσωδία. Ελλάδα 2021 #ζαραλικος
— LUCIFER..'S MAGIC THAT MAKES YOU NUMB (@KwstasMAIDEN) December 3, 2021
Σε μια κανονική δημοκρατία ο υπουργός πολιτισμού θα είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του και ο εισαγγελέας θα χτυπούσε πρωί πρωί το κουδούνι της Σταμάτη.
Σε μια κανονική χώρα όμως όλα αυτά. Όχι στο γιδότοπο#ζαραλικος— βαρύ πεντάρι (@nooztrilce) December 3, 2021
Σε μια κανονική δημοκρατία ο υπουργός πολιτισμού θα είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του και ο εισαγγελέας θα χτυπούσε πρωί πρωί το κουδούνι της Σταμάτη.
Σε μια κανονική χώρα όμως όλα αυτά. Όχι στο γιδότοπο#ζαραλικος— βαρύ πεντάρι (@nooztrilce) December 3, 2021
τωρα ξέρετε γιατι γιατί εχουν χαθεί απ τον ήλιο οι σατυρικές εκπομπές(και οι πολιτικές συζητήσεις) και έχουν μείνει μονο οι σαλιάρηδες του ακροδεξιού καθεστωτος#Μαρινακης #ζαραλικος #χουντα
— Τσαι στις Σκιες (@enraptured_days) December 3, 2021