Εκλογές 2023: Το επικρατέστερο σενάριο

Με επικρατέστερο το σενάριο για τις εκλογές είναι οι κάλπες να στηθούν πριν από το Πάσχα, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά το «σχέδιο των 100 ημερών».

Η ηγετική ομάδα, παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, θα συνεχίσει κανονικά το κυβερνητικό έργο, αναδεικνύοντας το νέο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 30 νομοσχέδια για τις αρχές του νέου έτους. Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβουν τα μολύβια, αφού στόχος είναι αφενός να ολοκληρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός και να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον χρόνο των εκλογών και αφετέρου να προβληθεί το νέο πρόγραμμα.

Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ένα πρώτο δείγμα για την επόμενη θητεία, αν φυσικά οι πολίτες του δώσουν την εντολή, θέτοντας ως προτεραιότητες την αύξηση των μισθών, τις πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο και το σχέδιο «Στέγη για νέους».

Περιοδείες

Με το νέο έτος, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, με τις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αποτελούν τους επόμενους σταθμούς.

Θα εφαρμοστεί το μοντέλο που εγκαινιάστηκε στις πρωτεύουσες των περιφερειών που έχει ήδη επισκεφθεί, δηλαδή στην Πάτρα και στην Τρίπολη, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών, με τους υπουργούς να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους τοπικούς φορείς. Το μοντέλο των «μικρών ΔΕΘ» θα αφορά και τις υπόλοιπες περιφέρειες, ενώ σε κάθε περιοδεία θα παραχωρείται και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες από Realnews

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα αποτελέσματα – Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα μαθητών: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
6 Οκτωβρίου, 2024
«Ασημένιος» ο Ασλανίδης – «Χάλκινοι» οι Μπατσινίλας και Αντωνιάδης
6 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού»
6 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024