Χ. Δούκας από Κέρκυρα: Δεν θα γίνουμε ξανά “δεκανίκι” της Ν.Δ.

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας του κόμματός του, εξαπέλυσε σε ομιλία του στην Κέρκυρα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, ο κ. Δούκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που στη χώρα μας γίνεται πάρτι υπερκερδών και τα καρτέλ μπαίνουν σε όλους τους τομείς, το ΠΑΣΟΚ καλείται να σταματήσει να προχωρά με αργά βήματα και να κάνει μέτωπο σύγκρουσης».

Υποστήριξε ότι το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, η Κεντρική Επιτροπή, έχει συνεδριάσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια μόλις τέσσερις φορές ενώ άσκησε κριτική για την λάθος-όπως υποστηρίζει- αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών: “Δεν μπορεί 1,5 εκατομμύριο πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, 1.000.000 πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην παίρνουμε τίποτα από τα δυόμισι εκατομμύρια αλλά να χάνουμε και άλλους 100.000 σε σχέση με τις εθνικές εκλογές”.

Όσον αφορά τις βολές που δέχεται για την κεντροαριστερή στροφή που θέλει να κάνει το κόμμα, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του δεν θα γίνει ξανά “δεκανίκι” της Ν.Δ»., καταλήγοντας ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η επιλογή των μελών για την ηγεσία ενδέχεται να είναι παράλληλα και επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας, όποτε και αν γίνουν εκλογές».