RT

Αφγανιστάν: Νέα έκρηξη στην Καμπούλ – Δεκάδες οι νεκροί

Ακόμα μια έκρηξη συγκλόνισε την Καμπούλ, στην οποία ήδη δυο επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν σκορπίσει τον θάνατο την Πέμπτη.

Μετά τις δυο θανατηφόρες εκρήξεις, αποτέλεσμα επιθέσεων αυτοκτονίας, στο αεροδρόμιο και σε κοντινό ξενοδοχείο στην Καμπούλ, μια ακόμα ήρθε να προκαλέσει ξανά χάος και τρόμο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Περισσότερα για την τρίτη έκρηξη, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών, δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εξέφρασαν Αμερικανοί δημοσιογράφοι αλλά και αξιωματούχοι, για νέες επιθέσεις μετά τις δυο που προηγήθηκαν και σκόρπισαν τον θάνατο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως και αυτή η έκρηξη ήταν σφοδρότατη, με έντονους καπνούς να βγαίνουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ τις τελευταίες ώρες.

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 120 τραυματίες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε τη στιγμή που πλήθος κόσμου επιχειρούσε να φύγει από το Αφγανιστάν.

Λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο της Καμπούλ κοντά στο αεροδρόμιο και στην περιοχή επικράτησε χάος, με τις εικόνες από τα σημεία των επιθέσεων να σοκάρουν.

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 120 οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας, μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προχώρησε στη διενέργεια έκτακτης σύσκεψης, ενώ το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και πως υπάρχουν Αμερικανοί τραυματίες.

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σοκαριστικές. Κόσμος με ρούχα να είναι λερωμένα από το αίμα, πολίτες που τρέχουν να σωθούν και μεταφέρουν τραυματίες, είναι μερικές από τις εικόνες που βλέπουμε λίγα λεπτά μετά τις εκρήξεις.