Προς ακύρωση ο διορισμός της Ζαρούλια

Δεν θα προχωρήσει ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

«Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων». Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, όλα αυτά πριν από την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Χρυσή Αυγή.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Υπενθυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα social media από πολίτες.

-Ad-