Ανακοινώνονται τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σήμερα, στις 12:30 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τα τραγικά γεγονότα και τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι: «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους και διακοπή πρωταθλημάτων.

Την οργή του για τα δραματικά γεγονότα στου Ρέντη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που υποκινούν τη βία ή την ανέχονται.

Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια. «Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία» καλώντας παράλληλα να προσευχηθούν όλοι για τον νέο άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του.

«Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας» τόνισε.

Όσοι εμπλέκονται στο φαύλο κύκλο της οπαδικής βίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

«Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. (…) Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.