Αναστολές: Μεγάλες κινητοποιήσεις από υγειονομικούς – Στον «αναπνευστήρα» το ΕΣΥ

Συγκεντρώσεις υγειονομικών πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στην Μυτιλήνη γιατροί και νοσηλευτές φώναζαν το σύνθημα «δεν θα περάσει ο φασισμός», στο νοσοκομείο από τους 80 εργαζόμενους οι 35 βγήκαν σήμερα σε αναστολή μεταξύ αυτών και ο μοναδικός ογκολόγος  που δηλώνει ότι φοβάται να κάνει το εμβόλιο και είναι προσωπική του επιλογή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης τις επόμενες μέρες θα φτάσει στο νησί ογκολόγος από νοσοκομείο της Αθηνας, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική.

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο Λαϊκό νοσοκομείο οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου με έναν από τους ψυχιάτρους να λέει ότι δεν κάνει το εμβόλιο γιατί είναι τροποποιημένο γενετικό υλικό.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον Λευκό Πύργο.

Υπογραμμίζεται ότι 156 υγειονομικοί έλαβαν τα έγγραφα της αναστολή στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ στο Παπαγεωργίου 240 θα είναι οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά από αύριο θα ξεκινήσει η επίδοση των εγγράφων. Τέλος, 80 αναστολές αναμένονται στο ΑΧΕΠΑ και 100 στο Ιπποκράτειο.

Διαμαρτυρίες σε Πάτρα – Πόσοι τίθενται σε αναστολή

Διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα και στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι 550 είναι οι αναστολές για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, στην Αχαία.

Έως τώρα, πάντως, δεν έχουν επιδοθεί τα έγγραφα αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των αναστολών αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο του Πύργου.

Τι ισχύει στην Κρήτη

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Κρήτη είναι 450, σε ένα σύνολο 6.500 εργαζομένων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, θα τεθούν σε αναστολή οι 138, από τους 2.208 που εργάζονται σε αυτό.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν.

Στον Άγιο Νικόλαο, βγήκαν σε αναστολή 33 υγειονομικοί. Αυτό οδήγησε σε συγχώνευση της καρδιολογική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα στο τμήμα των επειγόντων.

Πάντως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών για αυτό ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού, αφού εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού και όπως σημειώνει θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.