Ανατριχίλα: Οι ζωγραφιές ανηλίκων που μαρτυρούν την κακοποίηση τους (vid)

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” είναι ραγδαίες και νέες πληροφορίες έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας.

Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και παρουσίασε υλικό που έχει συγκεντρώσει, το οποίο μαρτυρά περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης.

Η βουλευτής παρουσίασε ζωγραφιές παιδιών οι οποίες μαρτυρούν το τραύμα που φέρουν τα ανήλικα μετά από κακοποίηση που έχουν υποστεί.

Σε μια από αυτές ένα παιδί είχε ζωγραφίσει την οικογένεια του. Στη ζωγραφιά απεικονιζόταν ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς ερχόταν σε επαφή με τα παιδιά τους.

Η δασκάλα των παιδιών είδε τη ζωγραφιά και συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αμέσως απευθύνθηκε στις Αρχές.


Σε μια άλλη ζωγραφιά, ένα παιδί ζωγράφισε τους γονείς του, απεικονίζοντας καθαρά τα γεννητικά τους όργανα.

Όπως είπε η κ.Ράπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ “για ένα παιδί της πρώτης τάξης του Δημοτικού, δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα. Δηλαδή αυτά τα παιδιά, ενδεχομένως να είναι εξοικειωμένα και με πράγματα που δεν ταιριάζουν με την ηλικία τους”.

“Όμως όταν οι ηλικίες είναι τόσο τρυφερές, τα παιδιά νομίζουν ότι είναι κάτι φυσιολογικό που πρέπει να το δεχτούν και πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε κάθε σπίτι”, συμπλήρωσε.

Η Έλενα Ράπτη συμπλήρωσε ότι 9 στις 10 περιπτώσεις, οι κακοποιήσεις προέρχονται από άτομα που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον.

Η υπόθεση της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” άνοιξε τον δρόμο ώστε να έρθουν στο φως και άλλες υποθέσεις κακοποίησης παιδιών είτε αυτά διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων είτε διαμένουν με τους οικείους τους.