Αναβολή των εξετάσεων πιστοποίησης ελληνομάθειας Μαΐου 2020

Τη μετάθεση των εξετάσεων για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας, από τον Μάιο του 2020 στο φθινόπωρο του 2020, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η παγκόσμια κατάσταση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της ραγδαίας μετάδοσής του και στην Ελλάδα, επιβάλλουν την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του αρχικού προγραμματισμού».

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας είχαν οριστεί για τις 18,19 και 20 Μαΐου 2020 και στις 22 Μαρτίου, λήγει η περίοδος των εγγραφών.

Όπως ενημέρωσε το ΚΕΓ, για τις εγγραφές ισχύουν τα εξής:

– Όσοι/Όσες έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν καταβάλει εξέταστρα, η αίτηση τους θα μεταφερθεί αυτόματα για τη νέα εξεταστική που θα οριστεί σε αντικατάσταση αυτής που αναβλήθηκε.

– Όσοι/Όσες έχουν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν έχουν καταβάλει εξέταστρα, μπορούν να περιμένουν τη νέα περίοδο εγγραφών για τη νέα εξεταστική.

– Όσοι/Όσες δεν έχουν υποβάλει αίτηση, θα περιμένουν τη νέα περίοδο εγγραφών. Η νέα περίοδος εγγραφών καθώς και η νέα εξεταστική, θα ανακοινωθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της πιστοποίησης, http://www.greek-language.gr/certification/

Οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα εξεταστικά τους κέντρα για ενημέρωση, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το τμήμα πιστοποίησης της ελληνομάθειας, [email protected].

«Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των υποψηφίων, των εμπλεκομένων στις εξετάσεις και του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΓ.