Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλάει στο 1ο πολυθεματικό συνέδριο STAR FORUM, που διοργανώνει το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων λειτουργίας του, στη Λαμία, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

Ανδρουλάκης: Η ανάπτυξη της ΝΔ, είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης

Δριμεία ήταν η κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει τη μισή αλήθεια για τον φράκτη στον Έβρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι, στο πλαίσιο του STAR FORUM 2023 στη Λαμία, στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο, υπενθύμισε ότι ο φράκτης άρχισε να κατασκευάζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ο φράχτης και η φύλαξη των συνόρων.

Παρατήρησε επιπλέον ότι «οι αυστριακοί συνοδοιπόροι του κ. Μητσοτάκη στο Λαϊκό Κόμμα, είναι εκείνοι που του λένε μπράβο για τον φράχτη, αλλά έχουν βάλει βέτο για να μην υπάρξει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να φύγει το βάρος από την πρώτη χώρα εισδοχής, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία» . Προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός δεν έβαλε ποτέ θέμα στην πολιτική του ομάδα ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «διότι η ευρωπαϊκή Δεξιά θα του πει ”δεν το συζητώ αυτό”». «Εμείς λοιπόν ως σοσιαλδημοκράτες λέμε ”ναι” στη φύλαξη των συνόρων, αλλά ”ναι” και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον μπαίνει στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης» και προσέθεσε:

«Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που δεν θα είναι αυτό της μερικής απασχόλησης. Αλλά θα είναι ανάπτυξη μακροπρόθεσμης ευημερίας». Προς τούτο έθεσε ως προτεραιότητες:

-Τη διοχέτευση 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία,

-150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια, και

έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης με κριτήρια θέσεων εργασίας και συνεργείων.
«H πατριωτική παράταξη πρέπει με το πρόγραμμά της να μπει εμπόδιο στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορεί τα funds να εκβιάζουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, χιλιάδες δανειολήπτες, επειδή ο κ. Τσίπρας, που υποσχόταν σεισάχθεια, τα παρέδωσε στα κοράκια των funds και σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς κριτήρια στο τραπέζι» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις διαπραγματεύσεις το κάθε κόμμα προσέρχεται με τη δύναμή του. Γι’ αυτό λέω στον ελληνικό λαό, δώστε μας ένα ισχυρό ποσοστό για να διαπραγματευτούμε από μια θέση, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί όσα λέμε προεκλογικά».

Ο κ. Ανδρουλάκης αντιπαρέβαλε τις κυβερνήσεις συνεργασίας με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τη μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Θέλω να σκεφτείτε σήμερα: Θα μπορούσε να γίνει το δημοψήφισμα του 2015, αν υπήρχε προγραμματική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο σοβαρό κόμμα και όχι μόνο συμπληρώματα εξουσίας, όπως έγινε με τον Καμμένο; Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, που οδήγησε να καταδικαστεί ο κ. Παππάς με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο; Θα μπορούσε ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου να κάνουν υποκλοπές και να μην οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι πρωταγωνιστές όπως ο ανιψιός του, ο διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας Βλάχου, οι επιχειρηματίες με το Predator; Θα γίνονταν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας όλα αυτά; Όχι. Γιατί υπάρχει εσωτερικός έλεγχος, θεσμικά αντίβαρα και όχι η αλαζονεία ενός δήθεν επιτελικού κράτους που είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του ή ο Τσίπρας και η παρέα του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε:

«Για μένα, λοιπόν, οι κυβερνήσεις συνεργασίας προγραμματικού περιεχομένου, με σεβασμό στους θεσμούς, με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και προοπτικής στον ελληνικό λαό».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όταν έγινε λόγος για την «απόχρωση» του μετεκλογικού τοπίου, καταγράφηκε ένα ευχάριστο στιγμιότυπο με τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει δώρο στον κ. Σιμόπουλο μια καταπράσινη φανέλα του ΠΑΣΟΚ. «Ξέρετε υπάρχουν χρώματα ιστορικά, τα οποία μπορεί κάποια χρόνια να μην έχουν πάρει πρωτάθλημα, αλλά έχουν βαριές φανέλες. Γι’ αυτό σας έφερα εδώ μια βαριά φανέλα, αυτή της δημοκρατικής παράταξης και σας την κάνω δώρο για να πάρουμε σίγουρα πρωτάθλημα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πακιστάν: Έληξε η ομηρεία εκατοντάδων επιβατών τρένου, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων – Νεκροί οι 33 δράστες, 21 όμηροι και τέσσερις στρατιώτες
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές με ομιλίτρια τη Μαρία Καρυστιανού
12 Μαρτίου, 2025
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν αισθάνομαι καθόλου εγκαταλελειμμένος από την Αθήνα
12 Μαρτίου, 2025
Λεωνίδας Κακούρης: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι ο γιος μου μπορεί να ακολουθήσει το επάγγελμα»
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση επτά οχημάτων στην περιφερειακή οδό
12 Μαρτίου, 2025
Τρομερή ανατροπή και πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης
12 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
12 Μαρτίου, 2025
«Για ένα κλάσμα» έγινε το δυστύχημα – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο πατέρας του 45χρονου που προκάλεσε το τροχαίο στην Κρήτη
12 Μαρτίου, 2025
Άφαντος ο εργολάβος της οικοδομής στη Βούλα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 28χρονος – Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του
12 Μαρτίου, 2025