Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Το «Μητσοτάκης γιοκ» το έχουμε ξανακούσει

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τονίζοντας πως «το Μητσοτάκης γιοκ το έχουμε ξανακούσει. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα».

«Το Μητσοτάκης γιοκ το έχουμε ξανακούσει. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ τους ισχυρισμούς του «και αυτό κάτι λέει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την «πόρτα» του διαλόγου αρκεί αυτός ,όπως τόνισε, να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «στο πεδίο δεν θα έχουμε κινητικότητα» και άρα αυτό σημαίνει ότι «δεν θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020».

Αναφερόμενος στη εν γένει στάση της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να γίνεται πεδίο ανάδειξης των προβλημάτων μιας χώρας» προσθέτοντας πως «δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας να είναι η Τουρκία απομονωμένη».